HEMINREDA

Inredning och Mode! Glamouröst, färgglatt och lite kitsch!

Bäddset Moln

Kategori: Allmänt

image12
På tal om Gunilla Axens mönster Moln, har det återutgivits bl.a. som bäddset och finns att hitta i utvalda butiker med lite tur. Försäljningen har nämligen enligt rykte varit stor, så risk för slutsålt finns. Gunilla Axén formgav detta mönster 1966, samma år som hon avslutade sin utbildning på Beckmans. 1970 var Gunilla med och startade textilformgivargruppen 10-gruppen.

Bordslampan från Ikea..

Kategori: Inredning

image17



image15


Bland Ikeas nyheter i vår finns bordslampan Knubbig. Den är munblåst och designad av  Michiko Nakata. Alla lamporna är med andra ord unika, och finns i flera olika färger bl.a. rosa. Själv föll jag för den matt vita med körsbärsblommor. Den känns stilren och passar till ganska mycket, men har ändå det lilla extra.

Telias nya Kobratelefon

Kategori: Design

image9

50 år efter lanseringen av den klassiska Kobra telefonen presenterar Telia en ny  modern Kobra. Den nya Kobran är designad av Myra Industriell design, och är en hyllning till den äldre versionen Den har många släktdrag från sin gamla förlaga men med en egen karaktär och med ett modernare utseende. Den nya Kobran har försetts med en stor display och en rad praktiska funktioner.  Finns i färgerna röd och svart och kan köpas i Telias butiker. Själv hoppas jag på att den kommer i fler roliga färger längre fram!

Ikeas vårtyger

Kategori: Inredning

image8


Ikea
 har fått hem lite nya vårtyger. Det känns roligt så här efter jul, när man kanske fått nog av den grå kalla vintern. Här kommer några färgglada smakprov från serien med namnet Fredrika.