HEMINREDA

Inredning och Mode! Glamouröst, färgglatt och lite kitsch!

Antika tapeter

Kategori: Design

Visste ni att det finns en tapetbutik som säljer original tapeter från runt 1890 till 1980? Butiken heter Tapetorama och ni hittar den här! Konceptet att köpa och sälja gamla originaltapeter har dom kallat tapetantikvariat och enligt hemsidan har de tusentals gamla tapetmönster. Butiken har också nytillverkade retrotapeter, handtryckta tapeter, matchande textilier och ska snart starta egen tillverkning av handtryckta tapeter efter gamla mönster. Jag lägger inte ut några tapeter på bild, utan låter er kika efter just era tapetminnen! 

Vårinspiration från Åhléns

Kategori: Inredning

image163


image164


image165

image166

Fint hos Hemtex

Kategori: Inredning

 
 
image147image148
Bilder: Hemtex

Jag tycker att Hemtex bättrat sig ganska mycket på senaste tiden. Nu finns mycket fint att kika på, medan jag tidigare länge tyckt att de kört en ganska murrig dyster stil och därför har jag inte alltid känt mig lockad att titta runt hos dem.  Efter egen butiksspaning kan jag säga att det finns en hel del fint och blommigt även för de som allra bäst gillar shabby chick stilen. Här är lite inspirerande bilder från Hemtex!

Tulpaner i Aalto vasen

Kategori: Design

image144

Finns väl inget härligare på våren än tulpaner stående i den klassiska Aalto vasen? Aalto vasen designades av den kände designern Alvar Aalto redan 1936 och känns fortfarande modern med sin helt unika form. Denna gröna variant dök upp för något år sedan i kollektionen, hos Iitala, så klart.

Bastparasoll

Kategori: Design

image140
Den här lustiga varianten av parasoll har de på Rusta. Om inte annat kommer det vara ens första bastparasoll! Men jag tänkte mej nog en randig eller prickig i första hand. Men underbart roliga är de i alla fall!

H&M:s höstkatalog

Kategori: Mode

image137
H&M:s höstkatalog har redan kommit till oss som fått förhandskataloger. Lite konstigt känns det allt, när sommaren inte kommit igång riktigt. Men alltid kul att se nytt, även om jag är den inbitna sommarmänniskan.

Barstolar från Duka

Kategori: Inredning

image135  image136
De här barstolarna som jag kikat på har 60-tals stil, är mjukt skålformade och ganska bekväma. Höj och sänkbara och finns i vitt och svart. De heter Dallas och finns alltså hos Duka.

Gömma för mackorna

Kategori: Design

image133

Röd brödbox med 50-tals känsla är denna från Typhoon. Den finns i fler färger, är i emaljerat rostfritt stål och stängs med magnetlås. Skulle passa perfekt fint i ett riktigt retro 50-tals kök.

image134

Fler härliga färger, som jag inte är säker på går att finna på den svenska marknaden. Den röda och den svarta finns att köpa hos Favoritsaker.

Isadora naglar i sommar

Kategori: Smink och sånt

image130

image131



Förra sommaren hade Isadora en riktigt färgstark kollektion med nagellack, och jag köpte flera stycken. Denna sommar är inte sämre, Summer nails 2008 kollektionen har massor av fina färger och jag kommer nog att utöka nagellackssamlingen. Hur skulle jag kunna låta bli att inte göra det?!:-)

Bästa inredningsprogrammet och finaste lampan

Kategori: Inredning

image125
För några år sedan gick ett inredningsprogram som hette Sambo på tv4+. Det var mitt favoritprogram, eftersom de nästan alltid gjorde om i lägenheter och det blev ofta fint utan dyrare renovering. Andra inredningsprogram har ganska stort fokus på barnfamiljer, villor osv., så detta var extra roligt. En favoritsak från programserien som jag minns är denna lampa, som även finns i mer generös form. Den kallas indisk bröllopskrona, och jag skulle vilja ha min i den större storleken med fler prismor. Här är i alla fall den mindre varianten. Jättesöt, och lagom kitschig och rosa. Finns att köpa hos Coctail i Stockholm.

Tidningsgömma

Kategori: Ordning och reda

Hos Designtorget finns dessa tidningsställ. Tidningar ser lätt stökiga ut hemma om de bara ligger framme, så jag brukar hålla dom undan dagsljuset om man säger så. Men det här kan ju vara nåt för ens favorit inrednings- och modemagasin som man vill bläddra ofta i...

image122

Äta glass..

Kategori: Design

Äta glass i dessa glassiga skålar på balkongen vore nog inte dumt. Jag kollade in dom hos Mique och det kostar 39 kr/st. Billigt alltså..

image121

Galen i prickigt..

Kategori: Design

image119

Ja, vad säger man? Jag har haft mina prickiga perioder. Oftast var kobinationen rött och vitt också. Hos butiken Förr hittade jag massor av helt galet snygga prickiga saker. Och, ja det finns ju andra färger också. Visar lite i smyg att det finns både med grönt och ljusblått.

Nya soffor från Ikea..

Kategori: Inredning

image117

Ikeas klassiska soffa Eketorp har kommit ut med nya klädslar. I går fick jag mail från Ikea med bl.a. dessa läckra tyger, blommigt och rosa! Det finns även tex. ljusblått. Egentligen föredrar jag nog dessa som vita soffor eftersom det passar ihop med alla färger. Men som alternativ klädsel att varva med skulle jag gilla dessa tyger mycket, för de är hur som helst urläckra.

Turkosa hårspännen

Kategori: Mode

image116

Dessa är mitt senaste fynd av hårspännen som jag shoppade i går! Turkosa blommor, och det är en ganska kraftig och mjuk klämma som sitter på, så det är lätta att fästa i håret. Dom snygga kommer ifrån H&M, och det fanns gula som jag tror jag ska köpa nästa gång!

Rosig förvaring

Kategori: Design

image115

Dessa fina boxar i papp finns faktiskt hos Rusta! De skulle vara supersnygga att ha hemma! Visst har det kommit mycket grejer med rosor på nu på sistone?

Nya solisar för veckan, wayfarers!

Kategori: Mode

Här är mina senaste solisar! Båda i modellen wayfarers. De svarta med stjärnor finns hos Glitter, de rosa köpte jag på Ebay. Men nu ska jag berätta det bästa, jag har hittat två par äkta 80-tals wayfarers. Det ena paret är rött, det andra svart och med mönster på själva glaset. Gissa om jag blev glad då!?.-)

image114

Mumsigt att baka..

Kategori: Design

Nu brukar jag aldrig baka. Men jag tycker det är riktigt mumsigt att bli bjuden, och lite inspirerad till att baka själv blir jag av detta! 6 st fina små roskakor blir det av denna kakform som finns hos inreda.com Nån som vill baka och bjuda mig kanske? Kakorna passar perfekt till kaffekalaset med porslinet jag visat tidigare förresten! Här ser ni    
det porslinet från Lagerhaus.


image105