HEMINREDA

Inredning och Mode! Glamouröst, färgglatt och lite kitsch!

Belysning

Kategori: Design

 
 Inget kan ge så mycket stämning i en miljö som lampor. Vad ska man då tänka på när man planerar belysning för sin bostad? Det är ofta kombinationen av allmänbelysning, stämningsbelysning och riktad belysning som gör att ett rum kommer bäst till sin rätt. 
  • Allmänbelysningen ersätter dagsljuset när det blir mörkt ute och ska sprida ett jämnt ljus över rummet. Allmänbelysningen består oftast av taklampor, t.ex. hängarmaturer, spotlights eller plafonder.  
  • Stämningsbelysningen skapar stämning och är mer som dekoration, tex bordslampor och fönsterlampor. För att skapa extra stämning kan man ha färgade lampor, men då komma ihåg att få detta ljus att stämma överens med inredningen i övrigt. Rödaktigt ljus ger en varm känsla, blått en kallare. 
  • Riktad belysning används när precisionsarbete ska utföras. Exempelvis är det bra med en lampa för läsning eller handarbete vid soffan eller en skrivbordslampa vid skrivbordet. Ljuskällorna ska verka tillsammans och inte åstadkomma för starka och hårda skuggor. Skuggorna ska vara mjuka. 
 
Färgade LED-lampor till stämingsbelysning finns hos Lysman i härliga färger.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: